Su skaitmeniniais įgūdžiais susijusių veiklų Latvijoje prioritetų nustatymas

2023-01-16

Gruodžio 20 d. Latvijos skaitmeninių įgūdžių koalicijos partneriai susirinko į seminarą, kuriame apžvelgė pagrindines 2022 m. veiklas ir dalijosi 2023 m. skaitmeninių įgūdžių prioritetais. Seminarą surengė Latvijos informacinių ir ryšių technologijų asociacija (LIKTA).

Renginyje buvo pristatyti projekto WOMEN4IT Latvijoje ir Europoje, kurį LIKTA įgyvendino bendradarbiaudama su Valstybine užimtumo agentūra (NVA), rezultatai. Įgyvendinant šį projektą daugiau kaip 900 jaunų moterų buvo apmokytos 8 skaitmeninių darbo profilių srityje. Projekto metu parengtą medžiagą ir metodikas galima rasti svetainėje Digitaljobs.women4it.eu.

Aplinkos apsaugos ir regioninės plėtros ministerijos (VARAM) Skaitmeninių įgūdžių skatinimo projektų departamento vadovė Liene Priede informavo apie Latvijoje vykdomą ir planuojamą skaitmeninių įgūdžių ugdymo veiklą. 2022 m. pagal projektą „Viešojo administravimo informacinių ir ryšių technologijų architektūros valdymo sistema. Antrasis etapas“ skaitmeniniais lyderiais tapo 2,005 asmenys, kurie mokė dar 21 657 asmenų.

Švietimo ir mokslo ministerijos Struktūrinių fondų departamento profesinio rengimo ir mokymosi visą gyvenimą plėtros srityje direktoriaus pavaduotoja Gunta Arāja informavo apie įvairias 2023 m. švietimo srities iniciatyvas, atkreipdama dėmesį į planuojamą veiklą ir bendradarbiavimo galimybes siekiant ugdyti visų lygių skaitmeninius įgūdžius. 

NVA direktorė Evita Simsone dalijasi statistiniais duomenimis apie piliečių skaitmeninių įgūdžių ugdymo reikalavimus. Dirbantiems asmenims ir bedarbiams siūloma pasinaudoti galimybėmis ugdyti savo gebėjimus pasitelkiant neformalųjį ir profesinį mokymą, taip pat prieigą prie įvairių internetinių kursų platformų skaitmeniniams įgūdžiams ugdyti. 2022 m. daugiau kaip 5000 klientų pasinaudojo įvairiomis galimybėmis. 

Renginio pabaigoje LIKTA valdybos narė Māra Jākobsone pabrėžė kitų metų prioritetus skaitmeninių įgūdžių srityje ir paragino visus pasidalyti savo iniciatyvomis Latvijos nacionalinės koalicijos svetainėje

Seminare asmeniškai ir internetu dalyvavo valstybės ir savivaldybių institucijų, švietimo įstaigų, įmonių, nevyriausybinių organizacijų ir regioninių mokymosi centrų, įskaitant Švietimo ir mokslo ministeriją, Aplinkos apsaugos ir regioninės plėtros ministeriją, Kultūros informacinių sistemų centrą, Latvijos universitetą, Baltijos kompiuterių akademiją, IF Latvija, FITA, Zemgalės regiono žmogiškųjų išteklių ir kompetencijos plėtros centrą ir Ventspilio skaitmeninį centrą, atstovai.

Seminaro pristatymai paskelbti čia.

Apie naujieną

Autorius
https://digital-skills-jobs.europa.eu/node/7309
Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Skaitmeninis ekspertas
Iniciatyvos rūšis
Nacionalinė