Programa "Work and Tech 2" siekia kelti moterų skaitmeninių kompetencijų lygį

2022-08-22

Programos "Work and Tech" dalyviai tobulins savo skaitmenines kompetencijas ir bus mokomi dirbti informacinės paramos srityje. Programą sudaro internetinis kursas, susidedantis iš 5 modulių, kuriuos dalyviai, padedami "Simbioza" komandos, mokosi savarankiškai. Kursas vyksta anglų kalba, trunka 153 valandas ir vyksta internetinėje platformoje "Coursera". Internetinį kursą galima baigti per 3-6 mėnesius (su sąlyga, kad dalyvis kursams skiria ne mažiau kaip 5 valandas per savaitę).
Jaunimo internetinį kursą sudaro keli moduliai:

  • techninės pagalbos pagrindai,
  • kompiuterių tinklo pagrindai,
  • operacinės sistemos: vartotojo sąranka,
  • sistemos administravimas ir IT infrastruktūros paslaugos;
  • IT saugumas: Informacinės technologijos: apsauga nuo žalingų skaitmeninių sistemų.


Kam skirta programa?

Programa "Work and Tech" skirta vyresnėms nei 18 metų moterims, kurios yra iš socialiai remtinų grupių ir domisi skaitmenine ar IT karjera. Norint dalyvauti programoje, reikia turėti vidutinio lygio skaitmeninius įgūdžius ( vertinant pagal "MyDigiSkills"), pradinį arba vidutinį anglų kalbos mokėjimo lygį, turėti laiko ir tinkamą įrangą (kompiuterį, nešiojamąjį kompiuterį, internetą, mikrofoną, vaizdo kamerą).

Sėkmingai baigę visus modulius, dalyviai gauna "Google" IT pagalbos specialisto sertifikatą (Google IT Support Professional Certificate), leidžiantį rinktis sistemų analitiko, IT techniko, IT pagalbos specialisto, kompiuterių specialisto ir kt. darbo vietą.

Pagal "Simbioza" programą organizuojamos mentorystės sesijos, skirtos galimiems dalyvių klausimams ir iššūkiams spręsti. Į nuolatinius susitikimus taip pat įtraukiami kitokio turinio ir temų susitikimai bei įvairių IT įmonių atstovų, kurie dalijasi savo žiniomis ir patirtimi su dalyviais, priėmimas.

Daugiau informacijos apie programą galima rasti čia, o "Simbioza" vis dar siūlo galimybę teikti paraiškas į nemokamus internetinius kursus "Work and Tech 2", kol bus užpildytos laisvos vietos. Prie užpildytos paraiškos reikia pridėti trumpą motyvacinį pranešimą. Dalyviai pranešimą apie priėmimą gauna elektroniniu paštu.

Apie naujieną

Autorius
DIH Slovenije
https://digital-skills-jobs.europa.eu/node/4259
Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Tarpiniai įgūdžiai
Iniciatyvos rūšis
ES institucijų