Latvijoje pristatyti metiniai WOMEN4IT apdovanojimai.

2022-12-19

Šių metų gruodžio 7 d. kasmetiniai IRT pramonės apdovanojimai jau penkioliktus metus buvo pristatyti Latvijos informacinių ir ryšių technologijų asociacijos (LIKTA) metinėje konferencijoje Digital Essentials 2023“, kurioje dalyvavo daugiau kaip 100 tiesioginių dalyvių ir daugiau kaip 1000 interneto žiūrovų.

Pirmą kartą LIKTA, bendradarbiaudama su Rygos TechGirls ir projektu „Women4IT“, pristatė apdovanojimą kategorijoje „Moterys IT. Moterų dalyvavimo skaitmeniniame sektoriuje ir IT skatinimas“. Apdovanojimą tarp finalininkų - „If PC Insurance AS Latvia", „Mitigate" ir „Accenture" - pelnė „Accenture“ už aktyvų moterų įtraukimą į IRT pramonę ir edukacinės programos "She Goes Tech" organizavimą.

IT specialistai atlieka svarbų vaidmenį bet kurios įmonės skaitmeninėje transformacijoje. Vienas iš būdų padidinti pramonės specialistų skaičių – įtraukti daugiau moterų į technologijų sritį. Sunku pradėti karjerą technologijų srityje be išankstinių žinių, todėl mokymui tenka labai svarbus vaidmuo. Programa „She go tech“ yra viena iš pirmųjų Latvijoje, kuri suteikia moterims galimybę įgyti įgūdžių, reikalingų tolesnėms studijoms, ir pradėti karjerą IRT srityje.

Latvijos nacionalinio IRT apdovanojimo kategorijoje „Moterys IT. Moterų dalyvavimo skaitmeniniame sektoriuje ir IT skatinimas“ tikslas – atkreipti dėmesį į organizacijas, kurios skatina ir remia aktyvesnį moterų dalyvavimą IRT srityje. Šios kategorijos apdovanojimas buvo paskelbtas bendradarbiaujant su Rygos TechGirls, kuri skatina kasdienį moterų dalyvavimą IT pramonėje organizuojant mokymus ir įvairius paramos renginius moterims, norinčioms pradėti karjerą IT srityje, ir projektu „Women4IT“, kuris yra Islandijos, Lichtenšteino ir Norvegijos finansuojamas tarptautinės partnerystės projektas, finansuojamas iš EEE ir Norvegijos dotacijų jaunimo užimtumui fondo, kuriuo siekiama skatinti jaunas moteris dalyvauti IRT profesijose ir skaitmeninėse darbo vietose.

Daugiau informacijos apie projektą ir jo iniciatyvas rasite interneto svetainėje.

© LIKTA

Apie naujieną

Autorius
https://digital-skills-jobs.europa.eu/node/7210
Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Skaitmeninis ekspertas
Iniciatyvos rūšis
Nacionalinė