ES didina skaitmeninių talentų skaičių: naujas DIGITAL kvietimas teikti paraiškas dalyvauti svarbiausių skaitmeninių technologijų švietimo programose

2022-09-19

Susipažinkite su naujomis švietimo programos ir kursų galimybėmis pagal programą „Skaitmeninė Europa". Universitetai, mokslinių tyrimų centrai ir verslo įmonės gali suvienyti jėgas ir rengti bakalauro ir magistro studijų programas. Jie turi būti skirti skaitmeninėms sritims arba daugiadisciplininiams kursams, suteikiantiems skaitmeninių įgūdžių ne IRT sektorių specialistams. Paraiškos priimamos nuo 2022 m. rugsėjo 29 d. ir baigiamos 2023 m. sausį.

Visose valstybėse narėse šiuo metu trūksta IRT specialistų, kaip nurodyta ir naujausiose CEDEFOP antrosios Europos įgūdžių ir darbo vietų apklausos išvadose. Visur labai paklausios naujos darbo vietos, derinančios sektorių kompetencijas ir gerai išmanančios pagrindines skaitmenines technologijas. Jaunimas ieško programų ir kursų, kad parengtų juos darbo vietoms ekologiškoje ir skaitmeninėje ekonomikoje.

Naujuoju kvietimu pagal DIGITAL Europos programą „Specializuotos švietimo programos arba moduliai pagrindinėse gebėjimų srityse“ bus remiamas bakalauro ir magistrantūros studijų, kurias kartu rengia universitetai, mokslinių tyrimų centrai ir skaitmeninėje srityje veikiančios įmonės, rengimas.

Šie veiksmai paskatins akademinės kompetencijos, mokslinių tyrimų ir novatoriškų pramonės šakų bendradarbiavimą, pagerins ir atnaujins techninę įrangą ir universitetų sąveiką bei teiks paramą studentams, norintiems lankyti naujas studijas. Naujosios programos sustiprins Europos skaitmeninį suverenumą ir padės pritraukti ir išlaikyti geriausius talentus iš viso pasaulio.

Paraiškas galima teikti nuo 2022 m. rugsėjo 29 d.

Skaitmeninių įgūdžių partneriams: netrukus - nauja informavimo diena!

Užsiregistruokite specialioje grupėje ir būsite informuojami apie šį kvietimą.

Planuojama naujas Informacinių įgūdžių partnerio informacinis susitikimas, kuriame bus išsamiai pristatytas kvietimas teikti paraiškas ir kurioje potencialūs pareiškėjai turės galimybę pristatyti savo organizacijas. Registracija prasidės netrukus! 

Kol kas nepamirškite apsilankyti programai „DIGITAL Europe“ skirtame tinklalapyje, kuriame pateikiama daugiau informacijos apie kvietimus teikti paraiškas, terminus ir reikalavimus.

Apie naujieną

Autorius
https://digital-skills-jobs.europa.eu/node/4492
Skaitmeninė technologija, specializacija
Dirbtinis intelektas
Kibernetinė sauga
Mašininis mokymasis
Debesų kompiuterija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Išplėstiniai įgūdžiai
Iniciatyvos rūšis
ES institucijų